Cheesecake brownies
Recept från:
http://www.tasteline.com/Recept/Cheesecake_brownies
Provbakning inför en Schlagerkväll med en bekant som inte tål mjölkprotein, så jag bytte ut smöret mot Milda culinesse, och färskosten mot Tofulines creamy spread. Tofuline "osten" gillade inte alls bli behandlad som vanlig mjukost, utan fick konsistensen av filmjölk vid omröring = dåligt.
Tiden i ugnen var alldeles för kort, 30 min resulterade i mest smetliknande konsistens. Det var gott, men lite mer tid vore nog bra.

Den "färdigbakade" kakan...
Canon 5Dm2, Tamron 28-75/2.8 Macro @ 28 mm, 1/30, f5, Iso 800.
Grundrecept
150 gram smör
1 dl kakao
3 st ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 gram färskost, t.ex. Philadelphia cream cheese
1 st äggula(or)
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Tillagning
Ca 20 stycken
1. Smält smöret och rör ut kakaon i det. Låt svalna.
2. Rör under tiden ihop äggen och sockret.
3. Blanda bakpulvret med mjölet och vänd sedan ner det i äggsmeten
tillsammans med smöret.
4. Rör ihop färskosten med äggula, socker och vanilj.
5. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och häll i browniesmeten.
6. Klicka ut färskoströran och dra ut den i fina mönster med hjälp av
en kniv.
7. Grädda kakan långt ner i ugnen i 150 grader ca 30 minuter (jag skulle lägga till minst 10 min, då den vid 30 min mest fortfarande var smet, gott, men lite väl kladdigt).
8. Låt svalna och skär kakan i rutor.
Originalrecept: Katja Kristoferson

Kommentarer
Trackback